Pory zapiekane w boczku

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pyszne, ale to przepyszne danie, które można śmiało podać na przystawkę, przekąskę lub kolację.
Świetne połączenia smakowe! Tylko 3 składniki i efekt WOW
Proste i efektowne. Polecam!
Pomysł od moich rodziców 🙂


Co nam trzeba?
– 4 pory (tylko twarde końcówki-biała i kawałek zielonej)
– 16 wąskich plastrów boczku- ja używam parzonego
– 16 małych plasterków sera żółtego

Robimy!
Pory myjemy i każdą z tych twardych części tniemy jeszcze na pół.
Będziemy mieć 8 kawałeczków o długości nieco dłuższej od palca
Wkładamy je na 5 minut do lekko osolonego wrzątku.
Wyjmujemy, studzimy, tniemy wzdłuż na połówki  i zawijamy każdy kawałek w plaster boczku.


Układamy w brytfance i na wierzch każdego kawałka kładziemy plaster żółtego sera.
Zapiekamy około 15 -20 minut w 190 stopniach. Ser ma się ładnie rozpuścić, a boczek lekko zarumienić.
Smacznego!
Pyszne na zimno i na ciepło!

0Shares

2 odpowiedzi na “Pory zapiekane w boczku”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×