Pyszne naleśniki w nieco innej odsłonie.
Zapiekane, pełne mięsa, z chrupiącymi kawałeczkami boczku
🙂
Brzmi pysznie?
Zapraszam!
Co nam trzeba?
10 naleśników przepis jak je zrobić macie TUTAJ
400g mięsa mielonego-dowolnie, u mnie z szynki
2 łyżki bułki tartej
po 1/3 łyżeczki: sól, pieprz ziołowy, papryka ostra, zioła prowansalskie
100g tarkowanego sera żółtego np. gouda
5 plastrów boczku parzonego
żółtko do posmarowania naleśników na wierzchu
Robimy!
Mięso podsmażamy na patelni, dodając przyprawy oraz bułkę tartą. Około 10 minut
Gdy już będzie gotowe dodajmy żółty ser.
Farsz nanosimy na każdy krążek naleśnikowy i rolujemy go.
Układamy rolki obok siebie w brytfance, smarujemy lekko pędzelkiem, rozbełtanym żółtkiem i posypujemy posiekanym drobno boczkiem.
Zapiekamy 15 minut, aż ciasto stanie się chrupkie, a ser w środku lekko rozpuści.
Smacznego.