Naleśniki to danie uniwersalne. Można jeść je na słodko, na ostro, dowolnie!
Dzisiejsza propozycja to zdrowsza wersja tortilli.
Co nam trzeba?
10 naleśników – jak je zrobić i składniki macie TUTAJ krok po kroku
na farsz:
300g mięsa mielonego drobiowego
duży seler
3 pietruszki
2 marchewki
6 dużych pieczarek
po 1/3 łyżeczki soli i pieprzu ziołowego i słodkiej papryki, szczypta ostrej papryki
łyżka posiekanej natki pietruszki
łyżka oleju rzepakowego
100ml wody
2 łyżki bułki tartej
Robimy!
Mięso mielone przesmażamy na łyżce oleju rzepakowego. Około 5 minut.
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę/ plasterki dowolnie.
Dorzucamy do naszego mięsa mielonego i mieszamy całość, podlewając wodą.
Przyprawiamy, dajemy natkę pietruszki
Dusimy pod przykryciem około 20 minut- w razie czego uzupełniamy wodą.
Na koniec posypujemy bułką tartą i jeszcze dusimy minutkę ( zespoli nam warzywa lekko, aby się nie rozsypywały)
Na każdy naleśnik nakładamy farsz i rolujemy jak tortillę.
Smacznego!
wspaniale nafaszerowane:)
Dzięki! Są pyszne, polecam Ci.
Jadłam już naleśniki z samym farszem mięsnym i sosem beszamelowym, ale w takiej wersji, jak tu przedstawiłaś, to nie jadłam. Wyglądają przepysznie.
Cieszę się bardzo, że ci się podobają!