Co zrobić, gdy zostanie ci z obiadu sporo makaronu?
Zrób sałatkę!
Pyszną pożywną i kolorową!
Z pomocą przychodzi oczywiście Bonduelle!
Czy wiesz, że:
Rolnicy Bonduelle stosują płodozmian, aby zmniejszyć liczbę patogenów (chorób i insektów), a także pozostawiają rośliny pomiędzy grządkami, aby nadmiernie nie odsłaniać ziemi, co powodowałoby jej jałowienie poprzez „wywiewanie” wartościowych składników. Dzięki temu gleba pozostaje żyzna, a Wy możecie cieszyć się zdrowymi i smacznymi warzywami.
Co nam trzeba?
200g ugotowanego makaronu, np. śliczne kokardki
1 czerwona papryka
1 ser feta
puszka czerwonej fasoli Bonduelle
100 g pomidorków koktajlowych-żółte i czerwone
świeży szczypiorek 2 łyżki plus łyżka
Sos: Wymieszane 2 łyżki jogurtu greckiego, 1 łyżka majonezu, pół łyżeczki soli i pieprzu czarnego, szczypta papryki czerwonej słodkiej
Robimy!
Makaron mieszamy w misce z obraną i pokrojoną drobno papryką.
Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy w krążki i dorzucamy do makaronu. Mieszamy.
Dodajemy czerwoną fasolę, mieszamy.
Zalewamy całość sosem, mieszamy
Siekamy szczypiorek i kroimy fetę w kosteczkę i delikatnie mieszamy z resztą.
chodzi o to, aby nie zrobić papki z sera.
Nakładamy do miseczek i posypujemy szczypiorkiem.