Dziś propozycja obiadowa- lekka i pożywna.
Pyszny makaron z sosem, który robi się szybciutko.
Co nam trzeba?
makaron świderki- 300 g
400 g filetu z morskiej ryby (u mnie miruna)
3 łyżki oliwy
1 łyżka jogurtu greckiego
łyżka soku z cytryny
posiekana natka pietruszki- 2 łyżki
sól, pieprz czarny
ser gouda- do tarkowania na wierzch
Robimy!
Filety rybne wrzucamy na patelnię i lekko podlewamy wodą- mają się udusić, być miękkie- łopatką rozdrabniamy na malutkie kawałeczki, gdy woda odparuje dodajemy oliwę, jogurt grecki, sok z cytryny oraz odrobinę soli i pieprzu. Posypujemy natką
Makaron gotujemy według przepisu
Nakładamy na talerz, nakładamy nasz rybny sosik, tarkujemy na wierzch ser.
Smacznego