Lubicie szybkie obiady?
Ja uwielbiam. I do tego jeszcze takie zdrowe!
Taka porcja starczy dla 4-osobowej rodziny!
A komosa ryżowa to moc zdrowia!
Należy do super food, o których piszemy na blogu Matce. Zajrzyjcie tam.KLIK
Co nam trzeba?
1 podwójna pierś z kurczaka
łyżeczka curry
łyżeczka lubczyku suszonego/świeżego
szklanka suchej quinoa
puszka cieciorki
szczypta soli pieprzu
olej kokosowy do smażenia /rzepakowy jak brak
Robimy!
Pierś kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym.
Przyprawiamy curry i lubczykiem
W między czasie gotujemy komosę (quinoa). Płuczemy ją zimną wodą, aż nie będzie się pienić
Gotujemy 2 szklanki wody. Do wrzątku wrzucamy komosę i gotujemy 10 minut.
Po tym czasie wyłączamy i zostawiamy jeszcze na 5 minut.
Odcedzamy i dodajemy do naszego kurczaka.
Mieszamy i dodajemy odsączoną cieciorkę.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ja uszykowałam danie w woku.
Polecam, jest pycha!
No no, zapowiada się wspaniale 🙂 uwielbiam cieciorkę 🙂