Przepis z cyklu: szybko, prosto i pysznie
U mnie powstały krążki. Można zrobić kółeczka, rogaliczki, kwadraty. dowolnie!
Kruche, pachnące, ahhh. Po prostu MNIAM
Co nam trzeba?
100 g mąki pszennej
50g mąki krupczatki (Młynomag)
100 g masła- w temperaturze pokojowej
30 g cukru pudru
50 g zmielonych już orzechów włoskich
cukier puder do posypania
Robimy!
Wszystkie składniki zagniatamy na jednolitą masę, schładzamy w lodówce około 15 minut.
Odrywamy kawałek ciasta, robimy wałeczek i zlepiamy końce.
Układamy na blaszce wyściełanej papierem do pieczenia
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy około 12 minut na lekko złociutko. Nie spalcie!
Posypujemy cukrem pudrem i jemy!
🙂
Smacznego!
uoo, takie banalne a jakie pyszne. Muszę spóbować, tylko chyba posypię jeszcze mielonymi orzechami po wierzchu 🙂
Prawda, że proste? 🙂
Rewelacja, muszę spróbować jak najszybciej 🙂
Dzięki 🙂 daj znać koniecznie czy ci smakowały!