Kostkowy deser budyniowy z ziarnami z sosem śmietankowym

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pyszny kolorowy deser, który zachwyci najmłodszych!
A dodatek pysznych ekspandowanych ziaren zbóż od Cenos urozmaici go na chrupiąco!

 

Przygotowany na dzień budyniu! 31 marca. TUTAJ znajdziecie 4 budyniowe inspiracje

Co nam trzeba?

3 budynie: śmietankowy, wiśniowy i malinowy u mnie Delecty
mix zbóż z jagłami -ekspandowane,
cukier trzcinowy 3 x po 2 łyżki
Na każdy budyń 350ml mleka

Sos: 100ml mleka, łyżeczka cukru, 2 łyżeczki budyniu śmietankowego

Robimy!
Każdy budyń:
300ml mleka z cukrem gotujemy, a w 50ml proszek rozrabiamy i dodajemy do naszego mleka
Gorący budyń będzie bardzo gęsty, ale to prawidłowe
Rozsmarowujemy każdy na płasko, schładzamy i gotowe


Kroimy w kosteczkę i układamy warstwami, przesypując ziarenkami


Wiśnia, ziarenka, śmietanka, ziarenka i kończymy malinami

 

 

Sos śmietankowy robi się prościutko, podgrzewamy 80ml mleka
Do tego dajmy łyżeczkę cukru i 2 łyżeczki budyniu śmietankowego rozrobione w 20ml mleka
Dobrze mieszamy aby grudek nie było i schładzamy

Potem nim na koniec nasz deser polewamy i zajadamy!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×