Kawa- doskonała na każdą porę dnia.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Jestem wielką fanką kawy!
Ba!
Nawet zaraziłam tym moją córkę, która potrafi robić najpyszniejsze domowe latte. Dalgona w jej wykonaniu to prawdziwe mistrzostwo!


Większość z nas nie wyobraża sobie poranka bez kubeczka pełnego aromatycznej kawy.

Jedni piją z dodatkiem mleka, a inni czarną mocną, słodzoną lub nie.


Ile ludzi, tyle możliwości tworzenia kawy.
Drugi moment to chwila w pracy, gdy siadamy do kolejnej roboty,
która czeka, a strasznie nam się nie chce.
Ten moment, gdy parzymy kawę pozytywnie wpływa na nasze samopoczucie, a gdy już trzymamy kubek w dłoni, czujemy zapach kawy,
to śmiem twierdzić, że już robota mniej straszna się robi.

Przynajmniej ja tak mam!

Bywają chwile gdy wracam z pracy i po obiadku, w chwili wytchnienia filiżanka kawy działa kojąco. Najlepiej dla dwojga!


Kojarzy nam się z naszą chwilą, relaxem, przyjemnością.

Od dłuższego czasu staram się dopasowywać kawę do chwili dnia.
Pomaga mi w tym niesamowity wybór kaw ze sklepu Coffeedesk .

Poranna mocna kawa, świeżo mielona z pachnących ziaren, w pracy aromatyczna mielona, czy wieczorową porą niesamowicie pachnąca i pyszna w swoim smaku bezkofeinowa.

Wiecie za co cenię sklep Coffedesk?
Za ogromny wybór kaw, herbat i całej otoczki, sprzętu i dodatków do tego. Strona czytelna, każda kawa solidnie opisana, szczegółowo, po prostu wiesz co kupujesz. Co mnie także bardzo cieszy, mają także napoje roślinne, które od dłuższego czasu stosuję do kawy i bardzo mi smakują.

W sklepie macie szereg promocji, ciągłe nowości, a także moc pomysłów na prezent!

Aby nie być gołosłownym zaproponuję Wam przepis na domową matcha latte.
Jeśli szukacie najwyższej jakości smaku to zajrzyjcie TUTAJ, szeroki wybór i gwarancja smaku

Jak przygotować tak pyszną  i urokliwą kawę?
Otóż:
Najpierw do szklanki wsypujemy matche (łyżeczka),
następnie zalewamy ją wodą w temperaturze  80° C i mieszamy specjalnym mieszadłem do matchy albo mechanicznym ręcznym jak brak.
Następnie w oddzielnym naczyniu ( najlepiej imbryku dla lepszego efektu) zalewamy kawę rozpuszczalną (łyżeczka) wodą.
Następnie spieniamy mleko na ciepło- około 100ml i zalewamy nim matchę.
Na koniec dodajemy kawy i wtedy zrobią nam się te piękne warstwy.
Smacznego!

A wiecie, że Liście herbaty przygotowywanej na matchę dojrzewają w cieniu, co wpływa na większą ilość aminokwasów i antyoksydantów zawartych w niej. Herbata zielona matcha ma o wiele bardziej intensywne działanie niż zielona herbata liściasta – wypicie jednej filiżanki matchy równa się spożyciu dziesięciu filiżanek klasycznej zielonej herbaty.

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×