Kaszka manna z ananasem i prażonym słonecznikiem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Bardzo lubię kaszę manną. Z dodatkami może być świetną pożywną przekąską/ deserem


Co nam trzeba?
na 2 miseczki

2 szklanki mleka
4 czubate łyżki kaszy manny
2 łyżeczki cukru trzcinowego
2 plastry świeżego ananasa
2 łyżki ziaren słonecznika

Robimy!
Mleko gotujemy dodając cukier. Mieszamy, aż się rozpuści.
Następnie do gotującego już się mleka dodajmy kaszę i energicznie mieszamy-ja używam trzepaczki, aby nie powstały grudki.
Mieszamy cały czas, aż zacznie nam kasza gęstnieć.
Zdejmujemy z kuchenki.
Odstawiamy na 2-3 minutki, mieszamy raz jeszcze i nalewamy do miseczek.
Wsypujemy pokrojonego w kosteczkę ananasa
Posypujemy uprażonymi na suchej patelni  ziarnami słonecznika.
Smacznego.

4Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×