Jaglanki- omleciki biszkoptowe z bakaliami

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pyszne, kolorowe i pełne dobroci!
Moc bakalii dodaje smaku i chrupkości.
Idealne na zdrowy deser!
Moc bakalii znajdziecie w sklepie AGNEX-  zniżka 5% na produkty Agnex dla  czytelników na hasło ZDROWE-BAKALIE
w sklepie www.sklepagnex.pl

Co nam trzeba?
Bakalie: u mnie orzechy brazylijskie, żurawina suszona, jagody goji, słonecznik, orzechy laskowe i migdały oraz rodzynki

Na omleciki:
3 jajka, 4 łyżki mąki jaglanej, łyżka cukru trzcinowego, 100ml kefiru, odrobina oleju rzepakowego

Robimy!
Bakalie siekamy na drobno.


Jajka myjemy, rozdzielamy białka od żółtek.
Żółtka miksujemy na puszysto z cukrem trzcinowym.
Dolewamy kefir i miksując dalej dodajmy mąkę jaglaną.
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do naszej masy, mieszając już tylko szpatułką.
Ma wyjść puszysta masa, napowietrzona, aby powstały pulchne.


Rozgrzewamy patelnię-u mnie do naleśników, można smażyć bez tłuszczu. Ja lekko muskam pędzelkiem.


Jeśli musisz na tłuszczu wybierz olej wysokiej jakości.
Na patelnię nalewamy małe placuszki i smażymy około 3 minut z jednej strony. Posypujemy naszymi posiekanymi bakaliami i przewracamy na drugą i dopiekamy.
Podajemy cieplutkie lub zimne. Pyszne z dżemem lub masłem orzechowym

 

 


Bakalie mają moc! Zdrowe desery z Agnex

Print Friendly, PDF & Email
6Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×