Z firmą Tradismak współpracuje mi się wspaniale.
Do ich przypraw już tak przywykłam, że nie wyobrażam sobie, aby ich zabrakło.
Idealnie dobrane smaki i skomponowane mieszanki.
Wciąż szynkowar używam, wciąż robię słoiczki, możecie zobaczyć TUTAJ, co już robiłam.
A teraz nadszedł czas na pasztety!
Otrzymałam Zestaw DOMOWY PASZTET
A w nim wszystkie dodatki niezbędne do skomponowania własnych pysznych pasztetów.
Opowiem Wam co jest w zestawie:
1 szt. Liść laurowy a 120 g – Przyprawa o aromatycznym zapachu i korzenno – gorzkim smaku. Obowiązkowa przyprawa!
1 szt. Szczypiorek – susz a 120 g – Cienkie, igiełkowate puste wewnątrz liście, drobno pokrojone i ususzone. Pobudza apetyt, ułatwia trawienie. Znany już od 4000 lat. Podobno odstrasza duchy i czarownice. 😉
1 szt. Żelatyna spożywcza a 120 g – Białko zwierzęce z kolagenu. Rozpuszcza się w gorącej wodzie a w zimnej pęcznieje 10-cio krotnie
1 szt. PdP Smaczuś a 40 g – Przyprawa typu Vegeta, zawiera mniej soli a więcej smaku. Zawiera suszone warzywa, przyprawy i sól.
1 sz. Pasztet wielkanocny (Turbo Smak CN) a 40g – Mieszanka przypraw do świątecznego pasztetu. Pasztet stonowany w smaku, łagodny, dobrze smarowny a jednocześnie kruchy.
1 szt. Natura Smak Kuchta a 40 g – Kompozycja przypraw grubo zmielonych do różnych pieczeni, mielonek, pierogów, faszerowanych mięs, „prasowanek”, pasztetów, domowych smalczyków i past mięsnych. Zawiera suszone grzyby (grube kawałki) i smażoną cebulę.
1 szt. Natura Smak Jager Mix a 40g – Bardzo kolorowa a także smaczna kompozycja naturalnych przypraw bardzo grubo rozdrobnionych lub w całości np. ziarna gorczycy.
1 szt. Pasztet – kogutek (Turbo Smak FN) a 70 g – Kompletna mieszanka przypraw (baza smakowa) do pasztetu „kogutek”. Smak dopasowany do użytego mięsa i wątróbki drobiowej: delikatny stonowany, bez pikantnych „fajerwerków”.
1 szt. Jałowiec ziarno a 120 g – Suszone szyszkojagody, zwane owocami jałowca. Doskonała przyprawa do dziczyzny oraz dań i wyrobów ciężkostrawnych.
1 szt. Ziele angielskie a 120 g – Przyprawa o przyjemnym korzennym aromatem przypominającym zapach i smak: goździków, cynamonu, gałki muszkatołowej, kardamonu, gorczycy i pieprzu.
22 szt Foremki aluminiowe – Foremki aluminiowe o pojemności 500 ml to najbardziej popularny i „chodliwy” rodzaj opakowania do wszelkiego rodzaju pieczeni i pasztetów. Foremki są odporne na wysokie temperatury. Bardzo tani i „wydajny” rodzaj opakowania.
Przygotowałam już 3 rodzaje pasztetów i już mam pomysł na czwarty. A to nie koniec.
Zaglądajcie tu, a zobaczycie moje propozycje.