Kolejna słodkość z miodem!
Pachnąca cynamonem.
Idealnie ciacho na szybko-prościej być nie może, zajadane jeszcze ciepłe!
Można zmienić mąkę, można polać polewą!
Dowolnie!
Ja wybrałam z cukrem pudrem.
Co nam trzeba?
100g masła
2 łyżki cukru trzcinowego
4 łyżki miodu- u mnie propolisowy
2 jajka-roztrzepane
1,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia-płaskie
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka wody
Robimy!
Mieszamy wszystkie składniki do uzyskania dość rzadkiej konsystencji.
Ciasto wykładamy do formy-u mnie okrągła sylikonowa tortownica i pieczemy około 30 minut w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni
Gotowe.
Opuszamy cukrem pudrem.
Idealne jeszcze lekko ciepłe z dodatkiem ulubionego dżemu!
Pycha!
Idealne ciasto na niedzielne spotkanie z rodziną. Pozdrawiam serdecznie 🙂