Domowe ciasteczka często powstają z tego co mam pod ręką.
Tym razem zabrakło mi płatków owsianych, wykorzystałam więc owsiankę KUPIEC
Takie ciasteczka można chrupać na deser, w pracy, w szkole, gdzie chcesz!
Co nam trzeba?
Opakowanie owsianki
(lub 4 łyżki płatków owsianych)
łyżka wiórek kokosowych
orzechy włoskie około 100g- drobno potłuczone
2 łyżki rodzynek
2 łyżki suszonej żurawiny
2 łyżki słodkiego kakao
2 czubate łyżki miodu
2 czubate łyżki masła orzechowego
łyżka orzechowego cappuccino w proszku
2 łyżki mąki jaglanej
2 łyżki mąki graham
Robimy!
Wszystko dobrze ze sobą mieszamy-ja używam ręki. Ugniatam, aż ładnie mi się wszystko połączy. Aby nie lepiło się mocno, zwilżam raz po raz rękę.
Szykujemy blachę do pieczenia, wyściełamy papierem i z masy formujemy kulki. Zwilżamy rękę i każdą kulkę zgniatamy na placuszek.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 15 minut w 190 stopniach (góra/dół)