Choinki makowe.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pyszne małe choineczki, które gryzie się na 2-3 kęsy.
Polecam!

Co nam trzeba?

300g maku z puszki
1 jajko
3 łyżki mąki
1 łyżka cukru
lukier: 2 łyżki cukru pudru, odrobina wody
dowolna posypka
foremki sylikonowe choinki (jak brak to dowolne)

Robimy!
Mak mieszamy z jajkiem, cukrem i zagęszczamy mąką.
Nakładamy masę do foremek sylikonowych.
Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut.

Studzimy, wyjmujemy z foremek, delikatnie polewamy lukrem (ja dawałam tyle o ile, byleby się posypka trzymała) – posypujemy posypką.

Gotowe!

0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×