Bakłażanowe przekąski

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Masz ochotę na pyszną warzywną przekąskę?
Proszę bardzo!

Co nam trzeba?
2 małe bakłażany
ser tarkowany- u mnie:
żółto-pomarańczowy mimolette wymieszany z mozzarellą
sól
trochę wody (u mnie butelka ze sprayem)

Robimy!
Bakłażana tniemy na cienkie krążki (ze skórką)
Układamy na blaszce (na papierze do pieczenia) posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut, aż lekko zmięknie od soli.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni- na 10 minut.
Po tym czasie lekko spryskujemy wodą, pieczemy kolejne 5 minut.
Następnie na każdy krążek wykładamy trochę sera i pieczemy jeszcze kilka minut (7-8 minut).

Gotowe!

0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×