Chodźcie na szybki obiad! Latem nie chce się stać przy garach!
Pożywny, aromatyczny i zdrowy. Wystarczy 20-30 minut!
Co nam trzeba?
200g kaszy bulgur
duża pierś z kurczaka
1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia
przyprawy: po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego, curry, papryki słodkiej, papryki ostrej, szczypta kolendry + 1 jajko
Wok -u mnie zawsze ukochane Ballarini
Robimy!
Kaszę gotujemy w lekko osolonym wrzątku około 15-18 minut.
W tym czasie pierś tniemy na drobną kostkę.
Przyprawy roztrzepujemy z jajkiem.
Do tego wrzucamy naszą pierś, mieszamy dokładnie, aby mięso „oblepiło” się przyprawami. Odstawiamy na 10minut.
Rozgrzewamy w woku łyżkę oleju i wrzucamy mięso. Smażymy na złoto.
Ugotowaną, odcedzoną kaszę dorzucamy do usmażonego już kurczaka, mieszamy całość.
Gorące wykładamy na talerz i podajmy z zieleniną- u mnie kiełki.
Smacznego!