Słoiczek z chia na jaglanej

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Proste, pyszne i sycące. Nazywam to słoiczkiem dobroci.
Uwielbiam zabierać do pracy i wyjadać łyżka po łyżce.
Polecam!

Co nam trzeba?
Na dwa słoiczki
100g kaszy jaglanej
mleko -dowolne – 200ml (aby było 1 cm nad kaszą)
2 łyżki nasion chia
2 łyżki masła kokosowego
2 łyżki masła orzechowego
2 łyżki miodu
2 łyżki ziaren słonecznika
2 łyżki pestek z dyni

Robimy!
Kaszę jaglaną płuczemy kilkukrotnie, aż przestanie się pienić
Gotujemy w mleku do miękkości, aż zrobi się papka.
Studzimy, aż będzie tylko lekko ciepłe.
Dajemy miód, masła, nasionka chia oraz pestki z dyni.
Wykładamy do słoiczków, pozwalamy wystygnąć posypujemy ziarnami słonecznika i zakręcamy.
Gotowe!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *