Napój owsiany

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Napój owsiany oczyszcza nasz organizm,
eliminuje niepotrzebne odpady, a co za tym idzie pomaga schudnąć.
Pomaga kontrolować poziom cukru we krwi, gdyż stymuluje aktywność trzustki. Liczne badania wskazują, iż pomaga zapobiegać rozwojowi raka na przykład rak jelita grubego, piersi i prostaty.
Wiele osób z wrzodami trawiennymi pije to cudo owsiane codzienne,
aby złagodzić objawy tego schorzenia.
 Napój ten przydaje się także w przypadku zgagi, zapalenia żołądka, zaparć czy biegunek.

Jak zrobić napój owsiany w domu?
Bardzo prosto! 

Co nam trzeba?

1 litr dobrej jakości wody (filtrowana lub przegotowana)
4 czubate łyżki płatków owsianych ( u mnie Kupiec)
szczypta soli
Duży słoik (minimum litrowy)

Płatki owsiane wsypujemy do słoika i zalewamy wodą.
Zostawiamy na 30 minut do godziny.

Po tym czasie blendujemy całość z szczyptą soli- co najmniej 2-3 minuty.

Przecedzamy przez sitko (przy dobrze zblendowanym nie powinno za wiele zostać pulpy) i mamy gotowy napój.
Przechowujemy w lodówce maksymalnie 3 dni.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×