Grillowana pieczarka.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Z grilla nie zawsze musi być standardowe mięsko!
Próbujmy przemycać warzywa.
Przykładem może być pieczarka!

Co nam trzeba?
10 dużych pieczarek.
300g mięsa mielonego- np. z szynki
100g tarkowanego żółtego sera
1 duża cebula
4 łyżki bułki tartej
sól i pieprz ziołowy

Robimy!
Pieczarki obieramy, drążymy z nóżek (Można kupić takie duże pieczarki bez nóżek) i  lekko solimy. Na patelni przesmażamy mięso- ale chwilkę, tyle by się zarumieniło. Studzimy lekko.
W misce mieszamy mięso z posiekaną drobno cebulką, żółtym serem, bułką tartą i solą i pieprzem
Nadziewamy farszem każda pieczarkę i grillujemy!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×