Grillowana pieczarka.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Z grilla nie zawsze musi być standardowe mięsko!
Próbujmy przemycać warzywa.
Przykładem może być pieczarka!

Co nam trzeba?
10 dużych pieczarek.
300g mięsa mielonego- np. z szynki
100g tarkowanego żółtego sera
1 duża cebula
4 łyżki bułki tartej
sól i pieprz ziołowy

Robimy!
Pieczarki obieramy, drążymy z nóżek (Można kupić takie duże pieczarki bez nóżek) i  lekko solimy. Na patelni przesmażamy mięso- ale chwilkę, tyle by się zarumieniło. Studzimy lekko.
W misce mieszamy mięso z posiekaną drobno cebulką, żółtym serem, bułką tartą i solą i pieprzem
Nadziewamy farszem każda pieczarkę i grillujemy!

0Shares

Jedna odpowiedź do “Grillowana pieczarka.”

  1. # konkurs
    Faszerowane pieczarki po raz pierwszy jadłam dawno temu na weselu.
    Serem żółtym posypywano grzybki, a nie mieszano z mięsem.
    Na wierzchu robiła się żółta skorupka.
    Ale można i tak, jak podaje ten przepis.
    Wtedy farsz będzie smaczny
    i nie za suchy.
    Barrrrrrdzo mi smakowały.
    Zrobię je u siebie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×