Z grilla nie zawsze musi być standardowe mięsko!
Próbujmy przemycać warzywa.
Przykładem może być pieczarka!
Co nam trzeba?
10 dużych pieczarek.
300g mięsa mielonego- np. z szynki
100g tarkowanego żółtego sera
1 duża cebula
4 łyżki bułki tartej
sól i pieprz ziołowy
Robimy!
Pieczarki obieramy, drążymy z nóżek (Można kupić takie duże pieczarki bez nóżek) i lekko solimy. Na patelni przesmażamy mięso- ale chwilkę, tyle by się zarumieniło. Studzimy lekko.
W misce mieszamy mięso z posiekaną drobno cebulką, żółtym serem, bułką tartą i solą i pieprzem
Nadziewamy farszem każda pieczarkę i grillujemy!
# konkurs
Faszerowane pieczarki po raz pierwszy jadłam dawno temu na weselu.
Serem żółtym posypywano grzybki, a nie mieszano z mięsem.
Na wierzchu robiła się żółta skorupka.
Ale można i tak, jak podaje ten przepis.
Wtedy farsz będzie smaczny
i nie za suchy.
Barrrrrrdzo mi smakowały.
Zrobię je u siebie.