Bazyliowe kotlety z cieciorki

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Kotlety nie muszą być z mięsa.
Kolejny raz wam to udowadniam i jak zawsze jest pysznie.
Polecam!!

Co nam trzeba?
Puszka cieciorki- u mnie na parze Bonduelle
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
garść świeżych liści bazylii
łyżeczka płaska soli
szczypta chili, odrobina pieprzu czarnego
150g mąki pszennej
olej rzepakowy do smażenia

Robimy
Cieciorkę blendujemy na gładko.
Dodajmy posiekane drobno listki bazylii,
pokrojoną drobniutko cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek
(lub drobniutko posiekany jak ktoś nie ma praski).
Dobrze mieszamy, przyprawiamy.
Rozgrzewamy olej i nakładamy dużą łyżką masę, formując placki na patelni.
Smażymy do zarumienienia z obydwu stron

Print Friendly, PDF & Email
2Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *