Kotlety nie muszą być z mięsa.
Kolejny raz wam to udowadniam i jak zawsze jest pysznie.
Polecam!!
Kolejny raz wam to udowadniam i jak zawsze jest pysznie.
Polecam!!
Co nam trzeba?
Puszka cieciorki- u mnie na parze Bonduelle
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
garść świeżych liści bazylii
łyżeczka płaska soli
szczypta chili, odrobina pieprzu czarnego
150g mąki pszennej
olej rzepakowy do smażenia
Robimy
Cieciorkę blendujemy na gładko.
Dodajmy posiekane drobno listki bazylii,
pokrojoną drobniutko cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek
(lub drobniutko posiekany jak ktoś nie ma praski).
Dobrze mieszamy, przyprawiamy.
Rozgrzewamy olej i nakładamy dużą łyżką masę, formując placki na patelni.
Smażymy do zarumienienia z obydwu stron