Niebanalne połączenie, owszem, ale jak spróbujesz, zobaczysz jakie to pyszne!
A do tego moc zielonych warzyw, to pełnia witamin!
Co nam trzeba?
mały brokuł- dzielimy na małe różyczki
200g fasolki zielonej szparagowej- może być mrożona
mała cukinia młoda-kroimy na kawałeczki
kawałek pora- zielony -około 10cm)
garść natki pietruszki
garść liści selera
woda- 2 litry
100ml śmietany 36%
50g masła
sól, pieprz do smaku, odrobina ostrej papryki
popcorn naturalny Kupiec
Robimy!
Wszystkie zielone warzywa zalewamy wodą gotujemy, aż zmiękną.
Studzimy, miksujemy na krem.
Dodajemy śmietanę, masło i przyprawy.
Podgrzewamy.
Szykujemy popcorn w mikrofalówce.
Podajmy zupę z chrupiącym gorącym popcornem.
Pychota!