Zielony krem z warzyw z popcornem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Niebanalne połączenie, owszem, ale jak spróbujesz, zobaczysz jakie to pyszne!
A do tego moc zielonych warzyw, to pełnia witamin!

Co nam trzeba?
mały brokuł- dzielimy na małe różyczki
200g fasolki zielonej szparagowej- może być mrożona
mała cukinia młoda-kroimy na kawałeczki
kawałek pora- zielony -około 10cm)
garść natki pietruszki
garść liści selera
woda- 2 litry
100ml śmietany 36%
50g masła
sól, pieprz do smaku, odrobina ostrej papryki
popcorn naturalny Kupiec

Robimy!
Wszystkie zielone warzywa zalewamy wodą gotujemy, aż zmiękną.
Studzimy, miksujemy na krem.
Dodajemy śmietanę, masło i przyprawy.
Podgrzewamy.
Szykujemy popcorn w mikrofalówce.
Podajmy zupę z chrupiącym gorącym popcornem.

Pychota!

 

0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×