Kolejna odsłona naleśników.
Sycące, pyszne, idealne na obiad,
Co nam trzeba?
10 naleśników – jak je zrobić i składniki macie TUTAJ krok po kroku
na farsz:
500g mięsa mielonego drobiowego
200 g sera tarkowanego- np. gouda lub morskiego
50g sera mozzarella w wiórkach/kosteczce
po 1/3 łyżeczki soli i pieprzu ziołowego i słodkiej papryki, szczypta ostrej papryki
łyżka oleju rzepakowego
7 łyżek bułki tartej
żółtko wymieszane z 100ml mleka do polania naleśników na wierzchu
Robimy!
Mięso mielone przesmażamy na łyżce oleju rzepakowego. Około 10 minut.
Dorzucamy do naszego mięsa mielonego 200g sera, 5 łyżek bułki tartej i mieszamy całość. Przyprawiamy.
Na każdy naleśnik nakładamy farsz i rolujemy.
Układamy rolki obok siebie w brytfance, smarujemy lekko pędzelkiem, rozbełtanym żółtkiem z mlekiem i posypujemy mozzarellą i 2 łyżkami pozostałej bułki tartej.
Zapiekamy 15 minut, aż ciasto stanie się chrupkie, a ser rozpuści.
Smacznego!