Warzywa pełne natury

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

 

W biegu często zapominamy o tym co dobre.
Chwycona w locie bułka, czasem coś kupnego, gotowego.
Zwolnij… odkryj to co w naturze.
Półmisek warzyw, podany w wiklinowym koszyczku, na drzewie wiśniowym, pośród trawy i łąkowych chwaściorów,
kwiatków wywoła uśmiech na twej twarzy, rozkosz dla podniebienia.

 


Dodatek do tej natury stworzyła Vegeta – Vegetę Natur.
I nic więcej nie trzeba.

Co nam trzeba?
2 młode, małe cukinie
2 marchewki
1 średni por-biała część i kawałek zielonej, bez liści
2 spiczaste czerwone papryki
Duża biała cebula
2 pomidory
olej rzepakowy
50ml wody

Robimy!
Wszystkie warzywa myjemy. Obieramy marchewki i pomidora ze skórki
Rozgrzewamy łyżkę oleju na patelni
cukinie kroimy w pół plasterki, marchewki i pora w krążki, paprykę także.
Cebulę siekamy na kosteczkę.

Jako pierwszą wrzucamy na olej cebulkę, po kilku minutach dodajemy marchewkę, pora i papryki, delikatnie mieszamy i podlewamy wodą
Dodajemy cukinię po następnych 10 minutach.
Na małym ogniu dusimy całość kolejne 15 minut
Dodajemy kawałeczki świeżego pomidora i dusimy jeszcze 5 minut.
Podajemy ciepłe obsypane Vegetą Natur z czosnkiem.

Wyborne z grzanką z masłem czosnkowym

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

Przepisy inspirowane naturą

1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×