Tęczowa ścieżka z Lusette

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Mamo, zrób nam bitą śmietanę! Wołają dzieci….
No to im zrobiłam! Ale nie taką zwykłą!
Tęczową!

Co nam trzeba?

500 ml śmietany kremówki

2 łyżki cukru pudru

1 opakowanie serka mascarpone

dodatkowo:

łyżeczka cynamonu mielonego

żółty maczek-słodka posypka

łyżka dżemu z czarnej porzeczki

łyżka dżemu jagodowego

dojrzały banan

posypka-kawałki karmelu

Wafelek Lusette czekoladowy

Robimy!

Ubijamy na sztywno bitą śmietanę z kremówki i cukru pudru.

Dodajemy mascarpone -co da nieco gęstszą bitą śmietanę.

Dzielimy ją do 4 głębokich miseczek.

Pierwszą mieszamy z cynamonem.

Układamy w wysokiej szklance/pucharku Posypujemy żółtym maczkiem

Druga warstwa to śmietana z czarną porzeczką

Trzecia warstwa to śmietana ze zmiksowanym bananem i pokruszonym wafelkiem lusette.

Czwarta warstwa to śmietana z zmiksowanymi jagodami.

Wierzch zdobimy połamanym wafelkiem, uroczymi serduszkami, posypujemy karmelem i schładzamy przed podaniem.

🙂 Mina dzieci- bezcenna! Pyszności! Pochłonęły rozanielone!

 

 

 

 

 

 

 

1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×