Jak piknik czy wyprawa na zieloną trawkę to musi być pyszna sałatka.
Tak, która i nasyci i posmakuje.
I moja jest taka właśnie, idealna!
Co nam trzeba?
Optima omega
paczka tortellini – tri colore z szynką
puszka tuńczyka w sosie oleju
10 suszonych pomidorków
żurawina suszona-2 łyżki
5 łyżek kukurydzy konserwowej
świeży szczypiorek-do posypania
kilka listków bazylii do podania
1 kulka mozzarelli
sos: łyżka oleju lnianego plus łyżka majonezu + trochę soli i pieprzu oraz słodkiej papryki. do smaku (po około 1/3 łyżeczki)
Robimy!
Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu (około 15 minut). Lekko ciepłe mieszamy z Optima omega
Do miski wrzucamy wraz z odsączonym tuńczykiem, pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami, żurawiną i kukurydzą. Całość mieszamy z sosem.
Na koniec dodajmy pokrojoną drobno mozzarellę i delikatnie mieszamy.
Podajemy ze świeżą bazylią i szczypiorkiem