Sałatka szybka, pyszna i kolorowa
Wystarczy kilka składników i gotowe.
Tuńczyka uwielbiam i zawsze mam w domu!
Użyjemy tym razem puszek, które nie są takie złe jak niektórzy myślą!
Co nam trzeba?
Puszka kukurydzy
Puszka groszku
jedna czerwona papryka
1 cebula
pęczek natki pietruszki
puszka tuńczyka w sosie własnym
Sos do wymieszania: 3 łyżki majonezu+1 łyżka śmietany+1 łyżka oleju lnianego +po pół łyżeczki soli i pieprzu czarnego
Robimy!
Do miski wrzucamy groszek, kukurydzę i posiekaną natkę. Mieszamy.
Paprykę i cebulę obieramy i tniemy na malutkie kawałeczki.
dorzucamy do miski i mieszamy.
Szykujemy nasz sos i dodajemy do warzyw. Mieszamy i odstawiamy na pół godzinki do „przegryzienia smaków”.
Podajmy posypaną natką pietruszki lub świeżym szczypiorkiem,
a do tego grzanka z ciemnego chleba i świeży pomidor!
Smacznego!
Czasem uwielbiam takie proste pomysły. Moja mama robiła podobna. Zapomniałam o niej całkiem