Sałatka prosta i pyszna. A do tego pełna zdrowych dodatków!
Co nam trzeba?
200g makaronu razowego np. BioBabalscy
puszka tuńczyka w sosie własnym
5-6 suszonych pomidorów
100g sera feta
posiekany szczypior 2 łyżki
pestki z dyni i słonecznika po łyżce stołowej
sos: 2 łyżki oleju lnianego z łyżką wody,
po pół płaskiej łyżeczki soli, pieprzu i łyżeczką soku z cytryny.
Robimy
Ugotowany makaron mieszamy z tuńczykiem i suszonymi pomidorkami posiekanymi w paski, dodajemy ser feta pokrojony w kosteczkę,
a następnie mieszamy z posiekanym szczypiorkiem.
Na koniec posypujemy uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i słonecznika i delikatnie mieszamy
Zalewamy sosem i delikatnie mieszamy.
Odstawiamy na 15 minut aby się przegryzła.
Smacznego!