Słoiczek pełen pyszności. Idealny jako masa do ciasta,
pyszny do podjadania w towarzystwie ciasta i kawy.
Urozmaici Świąteczne menu.
Co nam trzeba?
500ml mleka
2 opakowania budyniu waniliowego
2 dojrzałe banany
cytryna -sparzona wrzątkiem
cukier waniliowy z prawdziwą wanilią – 2 czubate łyżki
łyżka masła
Robimy!
Przygotowujemy budyń z podwójnej porcji, wraz z cukrem.
Po przygotowaniu mieszamy z łyżką masła i studzimy.
Banana miksujemy na gładko
Połowę porcji mieszamy z bananem
Drugą połowę mieszamy ze skórą otartą z cytryny.
Do słoiczka wkładamy budyń waniliowy z cytryną do połowy, druga połowa to bananowy.
Smacznego!
Ps. Pamiętajcie, aby się nie poparzyć i używajcie rękawicy termoochronnej np. marki Ambition