Sałatki uwielbiam-mogłabym jeść codziennie. Ale to już wiecie 😉
Ostatnio została mi kasza jaglana z obiadu, zrobiłam przegląd lodówki i wyszła taka oto pyszna sałateria!!!
Co nam trzeba?
1 szklanka suchej kaszy jaglanej
pączek szczypiorku
kawałek-około 150g suchej kiełbasy z szynki
100g serka feta
ok 10 suszonych pomidorów w oliwie
1 cebula mała
Sól-około pół lyżeczki i pieprz ziołowy- pół łyżeczki
Oliwa z oliwek (może być olej ze słoika z suszonymi pomidorami) -3 łyżki+1 łyżeczka
Robimy!
Kaszę płuczemy w zimnej wodzie. Zlewamy wodę i zalewamy 2 szklankami lekko posolonej wody.
Gotujemy ok 20 minut. Studzimy.
Cebulę kroimy w półkrążki i lekko dusimy na łyżeczce oliwy.
Szczypiorek kroimy drobno, kiełbaskę w kosteczkę, pomidory w paski. Fetę w kostkę.
Mieszamy wszystko, polewamy oliwą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym
Prawda, że proste? A jakie smaczne!!