Sałatka z figą i octem balsamicznym

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

To jedna z takich sałatek, które jesz i żałujesz, że już ich nie ma.
I oblizujesz widelczyk ze smakiem!
Prosta, efektowna i pyszna

Co nam trzeba?
Dla 2 osób
pół główki sałaty masłowej
garść winogron-ciężko określić ile kulek. jak kto lubi. kroimy je na połówki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki cebulki marynowanej
3 łyżki orzechów włoskich
3 figi-świeże i miękkie
w szklance mieszamy: łyżka oleju-u mnie lniany, szczypta soli, łyżeczka soku z cytryny.
glazura balsamiczna żurawinowa od Octim

Robimy
Sałatę rwiemy na kawałki i mieszamy w misce z  szczypiorkiem i winogronami i marynowaną cebulką.
Przyprawiamy naszym olejem.
wykładamy na talerzyki-dwa!
Posypujemy po równo orzechami włoskimi i pokrojoną w półplasterki figą
Całość polewamy glazurą balsamiczną.
Pycha!

Print Friendly, PDF & Email
2Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×