To jedna z takich sałatek, które jesz i żałujesz, że już ich nie ma.
I oblizujesz widelczyk ze smakiem!
Prosta, efektowna i pyszna
Co nam trzeba?
Dla 2 osób
pół główki sałaty masłowej
garść winogron-ciężko określić ile kulek. jak kto lubi. kroimy je na połówki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki cebulki marynowanej
3 łyżki orzechów włoskich
3 figi-świeże i miękkie
w szklance mieszamy: łyżka oleju-u mnie lniany, szczypta soli, łyżeczka soku z cytryny.
glazura balsamiczna żurawinowa od Octim
Robimy
Sałatę rwiemy na kawałki i mieszamy w misce z szczypiorkiem i winogronami i marynowaną cebulką.
Przyprawiamy naszym olejem.
wykładamy na talerzyki-dwa!
Posypujemy po równo orzechami włoskimi i pokrojoną w półplasterki figą
Całość polewamy glazurą balsamiczną.
Pycha!