Polędwiczka z mozzarellą pieczona w papierze ryżowym

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Dziś zaprezentuję Wam pyszną propozycję, która może nie wygląda, ale smakuje wybornie.

Późna pora i brak światła i pośpiech nie pozwoliła mi na dobre zdjęcie, ale musicie mi uwierzyć na słowo.

Co nam trzeba?
Polędwiczka wieprzowa- nie za gruba- około 400g
Ser mozzarella- 2 kulki
Papier ryżowy
200g ugotowanego ryżu
Do obgotowania polędwiczki:
2 liście laurowe, 4 ziela angielskie, odrobina pieprzu i soli.
Woda- litr
1 jajko

Robimy!
Polędwiczkę podduszamy w wodzie z przyprawami około 30 minut. Studzimy, tniemy na plastry szerokie na 1 cm.
Mozzarellę tniemy na plastry- takie na pół cm
Papier ryżowy moczymy chwilkę w ciepłej wodzie by zmiękł.

Na papier nakładamy ryż,  plaster polędwiczki i plaster mozzarelli i zawijamy pakieciki.


Układamy je na papierze do pieczenia lekko smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.
Pyszne z sosem czosnkowym!

 

0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×