Lodowa tarta śmietankowo-ciasteczkowa z borówkami

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pyszna, prosta i idealna na lato!

Smakuje lepiej niż lody!

Co nam trzeba?
Forma do tarty
400g ciasteczek maślanych- herbatników
500ml śmietany kremówki
200 jogurtu naturalnego greckiego

2 łyżki cukru pudru
2 łyżki żelatyny+100ml wody

200 g borówek amerykańskich

Robimy!

Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dokładnie rozrabiamy i studzimy .
Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
Mieszamy z jogurtem greckim i dodajmy żelatynę.
Na dno tarty dajemy połowę pokruszonych herbatników.
Z drugiej połowy większość wkruszamy (zostawcie z 3 herbatniki)
do naszej masy smietankowej i mieszamy.
Do masy dodajemy także połowę borówek
Wylewamy na spód ciasteczkowy.
Na wierzch kruszymy resztę herbatników i dajemy resztę borówek.

Wkładamy do zamrażarki.

Przed podaniem wyjmujemy na około 15 minut, aby lekko zyskała temperatury pokojowej do krojenia.

Print Friendly, PDF & Email
1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×