Szybka propozycja na pyszną kolacją.
kilka składników, 15 minut roboty i już!
Pychota!
Co nam trzeba?
Opakowanie krewetek-dużych.
Opakowanie szynki parmeńskiej- około 8 plastrów
2 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
łyżka oleju kokosowego
ps. Krewetki i szynkę kupuje w Biedronce
Robimy!
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy
Na niego wrzucamy rozmrożone i przepłukane pod bieżącą wodą krewetki.
Obsmażamy około 5 minut z każdej strony.
Po tym czasie dajemy posiekany czosnek i natkę pietruszki. Smażymy całość, często mieszając około 5 minut.
Zdejmujemy z patelni i na tę samą wrzucamy pokrojone w paseczki plastry szynki i podsmażamy na chrupko.
Gdy już będzie ładnie podsmażona, dodajmy nasze krewetki, mieszamy minutkę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i podajemy.
Pyszne z małymi grzaneczkami z masłem czosnkowym
🙂