Wegetariańskie kotlety?
Czemu nie!
Pyszne, pachnące i sycące!
Proste i efektowne. Same zalety!
Co nam trzeba?
200 g fasoli białej drobnej Cenos
2 duże cebule
olej rzepakowy
sól i pieprz ziołowy po pół łyżeczki
2 czubate łyżki otrębów pszennych
2 łyżki bułki tartej
łyżka koperku
2 jajka
Robimy!
Fasolę moczymy minimum 12 h, kilka razy zmieniając wodę na czystą.
Następnie gotujemy ją do miękkości. Studzimy
Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zeszkli.
W dużej misce blendujemy fasolę na papkę, dodajmy cebulę i dalej blendujemy.
Dodajemy jajko i bułkę i otręby oraz przyprawy i koperek.
Wyrabiamy jednolitą masę i formujemy kotlety, które krótko obsmażamy na złoto i chrupiąco.
Pyszne z jogurtem naturalnym.