Czasami wystarczy na prawdę kilka składników, aby powstało coś pysznego!
Sałatka szybka i pyszna!
Zostało ci kaszy z obiadu?
Raz dwa i sałatka gotowa!
Co nam trzeba?
200g rukoli
szklanka ugotowanej kaszy jaglanej +łyżeczka oleju kokosowego
3 świeże pomidory
1 żółta papryka
serek kozi – 100g (może być feta tradycyjna)
2 łyżki pestek z dyni
sos: 2 łyżki oleju lnianego (oliwy, może być inny olej) + łyżka wody+ łyżka soku z cytryny+ trochę soli i pieprzu do smaku
Robimy!
Kasze jaglaną mieszamy z lekko ciepłym olejem kokosowym, aby ładnie przeszła jego smakiem i zapachem.
Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na kawałeczki. tak samo paprykę
Rukolę mieszamy z warzywami i kaszą jaglaną.
Dodajmy ser kozi, podzielony na drobne kawałki.
Mieszamy całość z sosem.
pestki dyni lekko podprażamy na suchej patelni.
Posypujemy nimi naszą sałatkę.
Smacznego!
ps. pysznie smakuje z grzanką czosnkową