Koktajle to moja miłość.
Lubię mieszać, kombinować, a potem popijać poł dnia!
Kolejna pyszna propozycja!
Co nam trzeba?
dla dwóch osób
400 ml kefiru
garść rukoli
4 łyżki płatków owsianych +100ml ciepłej wody
gałązka selera naciowego
łyżka miodu
łyżka masła orzechowego (czubata!)
łyżeczka proszku z liści moringi
MORINGA-Sproszkowane liście Moringa zawierają większość potrzebnych organizmowi aminokwasów, przeciwutleniaczy i związków przeciwzapalnych. Jest to źródło wysokowartościowego naturalnego białka, które jest bardzo dobrze przyswajalne. Zawierają też naturalny błonnik.
Robimy!
Płatki wrzucamy do blendera i zalewamy wodą.
Odstawiamy na min. 10minut.
Ja często robię to wieczorem i zostawiam na noc.
Następnie zalewamy kefirem,
dajemy wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę.
Możemy dodać 2 kostki lodu-koktajl będzie bardziej „puszysty”
Wychodzi solidna porcja po ok 350ml na osobę.
Smacznego!
Też lubię koktajle 🙂 Wypróbuję Twój przepis jak tylko kupię moringę 🙂
Tak super zmikowalas rukolę? Jaki sprzęt?
Mam blender kielichowy philips. Wszystko wrzucam i pięknie miksuje.