Kasza manna na mleku sojowym

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Kasza manna. Dla jednych zmora, dla innych przysmak.
Ja jestem zdecydowaną zwolenniczką.
Moje dzieci także.
Spróbuję przekonać i was.

Co nam trzeba? na 2 miseczki
2 szklanki mleka sojowego waniliowego
4 czubate łyżki kaszy manny
2 łyżeczki cukru trzcinowego
suszone morele- ok 10 sztuk
2 łyżki ziaren słonecznika

Robimy!
Mleko gotujemy dodając cukier. Mieszamy, aż się rozpuści.
Następnie do gotującego już się mleka dodajmy kaszę i energicznie mieszamy-ja używam trzepaczki, aby nie powstały grudki.
Mieszamy cały czas, aż zacznie nam kasza gęstnieć. Zdejmujemy z kuchenki.
Odstawiamy na 2-3 minutki, mieszamy raz jeszcze i nalewamy do miseczek.
Posypujemy ziarnami słonecznika i posiekanymi morelami.


Pyszne i pożywne!
Smacznego!

31Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×