Szybki, sycący i przepyszny.
Chia już dawno zawładnęły moją kuchnią
🙂
Polecam zdrowy deserek na mleku kokosowym
Są różne szkoły, różne rodzaje, rzadsze, gęstsze. Można to regulować.
Ja lubię gęsty i pożywny, mocno kokosowy.
Dlatego wykorzystuję całą zawartość puszki
Co nam trzeba?
Puszka mleka kokosowego
2 łyżki nasionek chia
czubata łyżka miodu
dowolny owoc: nektarynka, kiwi, mango itp.
Robimy!
Mleko kokosowe wraz z pulpą dokładnie blendujemy na gładko, dodając miód
Dodajemy nasze chia, mieszamy dokładnie, rozlewamy do pucharków i chowamy do lodówki, aby się schłodziło i spęczniało. Minimum 3-4 h. Ja chowam na noc 🙂
Przed podaniem posypujemy owocami.
Smacznego!
uwielbiam te pyszne ziarenka! wspaniały deser:)