Pachnące, mięciutkie, czekoladowe z masą…
Brzmi dobrze? Smakuje jeszcze lepiej 🙂
Co nam trzeba
3/4 kostki margaryny (Kasia)
pół szklanki mleka
2 szklanki cukru
pół tabliczki czekolady mlecznej
5 jaj
2 szklanki mąki pszennej tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Czekoladowe groszki do posypania
Na masę:
Serek mascarpone
3 czubate łyżki nutelli
Robimy!!!
Zagotować margarynę z mlekiem, cukrem i połamaną w kosteczkę czekoladą
Dobrze wymieszać na jednolitą masę.
Odlać troche do szklanki na później- do polania ciasta.
Lekko studzimy.
Dodajemy do masy dobrze mieszając jajka , mąkę, proszek do pieczenia.
Mieszamy i wylewamy na blaszkę wcześniej wysmarowaną tłuszczem i podsypaną bułką tartą bądź mąką.
Nagrzewamy piekarnik.
Pieczemy około 35-40 minut w 180 stopniach. Blaszka: kwadrat, bądź dłuższa keksówka!
Ciasto studzimy przy lekko otwartych drzwiczkach.
Wystudzone ciasto przekrajamy na pół i przekładamy masą.
Masa: Serek mascarpone ucieramy z nutellą na jednolitą masę.
Następnie polewamy z wierzchu odstawioną wcześniej polewą i posypujemy groszkami zanim zastygnie
Może nam polewa już zastygnąć, więc wstawiamy na chwilę do ciepłej wody.
pyszności:)
Mniaaammm, ale mi narobilas smaka, kurcze zebym mial na squacie piekarnik tobym dopiero ciast napiekl 🙂 Pozdrawiam
😀 trzeba się zaopatrzyć! dziękuję.