Czekoladowy przekładaniec

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pachnące, mięciutkie, czekoladowe z masą…
Brzmi dobrze? Smakuje jeszcze lepiej 🙂

Co nam trzeba

3/4 kostki margaryny (Kasia)
pół szklanki mleka
2 szklanki cukru
pół tabliczki czekolady mlecznej
5 jaj
2 szklanki mąki pszennej tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Czekoladowe groszki do posypania
Na masę:
Serek mascarpone
3 czubate łyżki nutelli

Robimy!!!

Zagotować margarynę z mlekiem,  cukrem  i  połamaną w kosteczkę czekoladą
Dobrze wymieszać na jednolitą masę.
Odlać troche do szklanki na później- do polania ciasta.
Lekko studzimy.
Dodajemy do masy dobrze mieszając  jajka , mąkę, proszek do pieczenia.
Mieszamy  i wylewamy na blaszkę wcześniej wysmarowaną tłuszczem i podsypaną bułką tartą bądź mąką.
Nagrzewamy piekarnik.
Pieczemy około 35-40 minut w 180 stopniach. Blaszka: kwadrat, bądź dłuższa keksówka!
Ciasto studzimy przy lekko otwartych drzwiczkach.
Wystudzone ciasto przekrajamy na pół  i przekładamy masą.
Masa: Serek mascarpone ucieramy z nutellą na jednolitą masę.
Następnie polewamy z wierzchu odstawioną wcześniej polewą i posypujemy groszkami zanim zastygnie
Może nam polewa  już zastygnąć, więc wstawiamy na chwilę do ciepłej wody.

0Shares

3 odpowiedzi na “Czekoladowy przekładaniec”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×