Biała kiełbasa w cebulowo-słodkim sosie zapiekana

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Kolejna odsłona białej kiełbasy.
Słodycz, smak mięsa, połączenie zaskakujące i przepyszne

Co nam trzeba?
1kg białej kiełbasy parzonej
100 g suszonej śliwki (dużej, miękkiej)
2 łyżki żurawiny suszonej
2 łyżki posiekanych daktyli
2 duże żółte cebule i kilka małych pieczarek
marynata: 150ml wody + 2 łyżki oleju rzepakowego, pół łyżeczki soli i pieprzu ziołowego, łyżka miodu, szczypta chili i 2 łyżki musztardy
olej rzepakowy-2 łyżki

Robimy!
Kiełbasę obgotowujemy 10 minut we wrzątku.
Studzimy.
Zdejmujemy błonki, mieszamy z naszą marynatą, odstawiamy na 2 godzinki
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę, pieczarki, przesmażamy.
Białą kiełbasę wraz z marynatą układamy w naczyniu żaroodpornym, wykładamy naszą cebulę z pieczarkami, posypujemy śliwkami, daktylami, żurawiną. Podlewamy troszkę wodą i zapiekamy w piekarniku około 30minut w 190 stopniach.
W połowie czasu przemieszajcie  lekko kiełbasę.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

4 odpowiedzi na “Biała kiełbasa w cebulowo-słodkim sosie zapiekana”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×