Uwielbiam kawę Inkę!
Kto mnie zna, ten wie, że u mnie zawsze gości w kuchni!
Pokochałyśmy się po mojej operacji usunięcia woreczka żółciowego.
Od tego czasu umila mi życie 🙂
Tym razem zaszalałam i urozmaiciłam ją dużą dawką migdałów!
Zarówno w płynie jak i w płatkach!
Smak i zapach nieziemski!
Co nam trzeba?
2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy inki klasycznej
http://inka.pl/rodzina-inki/inka-klasyczna/inka-klasyczna/
wrzątek
łyżeczka syropu migdałowego
łyżka lekko uprażonych na suchej patelni płatków migdałowych (prażymy pół minutki)
3 łyżeczki bitej śmietanki
Robimy!
Wybieramy ulubioną szklaneczkę/ kubeczek.
Wsypujemy inkę.
Zalewamy powolutku wrzątkiem, aby powstała delikatna pianka.
Dodajemy nasz syrop migdałowy.
Lekko mieszamy.
Delikatnie kładziemy na wierzch bitą śmietanę(prawdziwą , ubitą na 36% kremówce) i posypujemy chrupiącymi migdałami.
Pijemy, pozwalając bitej śmietanie mieszać się z płatkami migdałów i czując smak migdałowego pysznego gorącego płynu.
Bajeczne!
Zrobię sobie kiedyś taką, bo lubię Inkę 🙂