Leczo z cukinią i pęczakiem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Leczo to proste i pyszne danie.
A ja lubię urozmaicać!
Właśnie urosła mi cukinia w ogródku,
biorę się więc ponownie za ten szybki obiad!


Co nam trzeba?
2 młode cukinie
2 kawałki dobrej gatunkowo kiełbasy
2 pomidory
1 cebula
garść natki z pietruszki
1 łyżka oleju rzepakowego
200g ugotowanej kaszy pęczak
po pół łyżeczki przypraw:
sól i pieprz czarny oraz papryka słodka, papryka ostra

Robimy!
Cukinię myjemy i kroimy na półplasterki wycinając środek
Kiełbasę tniemy na półplasterki.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, tak samo pomidory
Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy cebulę. Po minucie dorzucamy kiełbasę i podsmażamy.
Dodajemy cukinie, pomidory oraz natkę pietruszki.
Podlewamy lekko wodą i dusimy do miękkości.
Przyprawiamy całość, mieszamy i na koniec dajemy pęczak.
Mieszamy minutkę razem i zajadamy.
Smacznego

Print Friendly, PDF & Email
5Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *