Mój mąż jest mistrzem kilku dań.
Była jego popisowa pizza, omlet, czas na spaghetti!
Na pierwszy ogień idzie z sosem bolognese!
Proste, pyszne i pożywne!
Co nam trzeba?
Opakowanie spaghetti (omnomnom, lubella, czasem kupuję pełnoziarniste)
300g mięsa mielonego (z szynki lub drobiowe)
Koncentrat pomidorowy – dowolny (jak często kupuję pudliszki w kartoniku bądź Łowicz)
Cebula-1szt, sól, pieprz, bazylia suszona (Kamis), a najlepiej jak jest świeża
Oliwa
Robimy!
Mięso podsmażamy z cebulką na oliwie.
Zalewamy sosem pomidorowym i przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Dusimy około 15 minut.
W tym czasie nastawiamy wodę, solimy, dodajemy łyżkę oliwy i gotujemy makaron według przepisu.
Podajemy makaron z duża porcją sosu mięsnego.
Smacznego!