Sałatka pyszna, pięknie wygląda i robię się prosto.
Moja córka stwierdziła, że dawno nie jadła lepszej. To chyba coś znaczy!
Co nam trzeba?
Na 4 talerzyki
12 jajek przepiórczych (po 3 na talerz)
12 paluszków surimi (po 3 na talerzyk)
4 garście rukoli (po garści na talerz)
4 łyżki siekanego szczypiorku (po łyżce na talerz)
4 czubate łyżki sera żółtego pokrojonego w kosteczkę (po łyżce na talerz)
cebula
dip czosnkowy: 4 ząbki czosnku + 200ml jogurtu naturalnego+ czubata łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
olej rzepakowy
Robimy!
Jajeczka gotujemy 5min we wrzątku, obieramy , kroimy na połówki
Paluszki surimi kroimy w krążki i obsmażamy na łyżce oleju na złoto
Cebulę kroimy w drobne wiórka, kosteczkę dowolnie
Na każdym półmisku układamy rukolę, posypujemy cebulą, surimi, serem żółtym, na środku układamy rząd połówek jajek. Lekko przyprawiamy solą i pieprzem i polewamy dipem czosnkowym.
Pyszne z grzanką.
Smacznego!
Nie jadłam.jeszcze nic z przepiórczych . Danie wygląda smacznie.
Nie miałem jeszcze okazji z takimi jajkami ale trzeba to koniecnie nadrobić 😉