Sałatka przepiórka z dipem czosnkowym

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Sałatka pyszna, pięknie wygląda i robię się prosto.

Moja córka stwierdziła, że dawno nie jadła lepszej. To chyba coś znaczy!

Co nam trzeba?
Na 4 talerzyki
12 jajek przepiórczych (po 3 na talerz)
12 paluszków surimi (po 3 na talerzyk)
4 garście rukoli (po garści na talerz)
4 łyżki siekanego szczypiorku (po łyżce na talerz)
4 czubate łyżki sera żółtego pokrojonego w kosteczkę (po łyżce na talerz)
cebula
dip czosnkowy: 4 ząbki czosnku + 200ml jogurtu naturalnego+ czubata łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
olej rzepakowy

Robimy!
Jajeczka gotujemy 5min we wrzątku, obieramy , kroimy na połówki
Paluszki surimi kroimy w krążki i obsmażamy na łyżce oleju na złoto
Cebulę kroimy w drobne wiórka, kosteczkę dowolnie
Na każdym półmisku układamy rukolę, posypujemy cebulą, surimi, serem żółtym, na środku układamy rząd połówek jajek. Lekko przyprawiamy solą i pieprzem i polewamy dipem czosnkowym.
Pyszne z grzanką.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email
1Shares

2 odpowiedzi do “Sałatka przepiórka z dipem czosnkowym”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *