Rogaliki z ciasta francuskiego

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Kolejny raz przekonuję, iż warto mieć ciasto francuskie pod ręką ( a raczej w lodówce)
25minut i gotowe!
Pyszne, chrupiące rogaliki.

Co nam trzeba?
Opakowanie ciasta francuskiego np. z Biedronki
Ulubiony dżem, nutella
Cukier puder

Robimy!
Ciasto rozwijamy, nożem tniemy trójkąty.
Na każdy z nich nakładamy małą łyżeczkę dżemu lub nutelli lub i to i to 😀
Zawijamy rogaliki.
Układamy na papierze, w którym było zawinięte ciasto.
Pieczemy w 200 stopniach około 15 minut.
Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

2 odpowiedzi na “Rogaliki z ciasta francuskiego”

    1. Dokładnie! Zawsze staram się mieć pod ręką, bo można z niego wyczarować różne przysmaki. wiesz, że wpadają do ciebie goście i za pół godziny masz czym ich ugościć 😀

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×