O ile nazwa przystawki nie ma za wiele wspólnego z Grecją czy Francją, o tyle wykorzystałam tutaj produkty,
których nazwy do nich nawiązują. 🙂 Wyszło szybko i pysznie. Aż miło się chrupało!
Co nam trzeba?
Opakowania ciasta francuskiego
słoiczek ryby po grecku 190 g SEKO
Avocado-dojrzałe
łyżka soku z cytryny, po 1/3 łyżeczki soli i pieprzu czarnego
Robimy!
Ciasto francuskie tniemy na kwadraty, zostawiając sobie kawałek ciasta, który tniemy na cieniutkie paseczki.
Tymi paseczkami wyklejamy boki naszych kwadratów.
Pieczemy na złoto-około 12-15 minut w 220 stopniach,
W tym czasie drążymy avocado, ugniatamy na papkę widelcem, dodajemy sok z cytryny, przyprawy.
Nakładamy na wystudzone kwadraciki.
Na wierzch nakładamy po kawałeczku ryby po grecku.
I mamy pyszne przekąski gotowe!
JEDYNE TAKIE WAKACJE Z SEKO #WAKACJEZSEKO