Pyszne, proste i efektowne!
Wyglądają i smakuję
Polecam!
Co nam trzeba?
1 paczka herbatników
500g twarogu sernikowego
1 opakowanie mascarpone
150g cukru
2 budynie śmietankowe po 35g (lub mąka ziemniaczana 60g)
łyżeczka cukru waniliowego
1 jajko
Masza krówkowa-kajmak Helio
orzeszki ziemne Helio
Kolorowe ozdoby-u mnie z Cukieterii
papilotki-u mnie z Papilart
Robimy!
Papilotki ustawiamy na blaszce (ja mam taką do muffinek). Papilotki papilart są bardzo sztywne i ładnie się w nich wszystko piecze. Zwykłe papierowe papilotki polecam używać razem z blaszką do muffinek. Inaczej mogą się rozjechać. Warto kupić droższe.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Na dno każdej papilotki kruszymy herbatniki.
W misce miksujemy twaróg z cukrem, cukrem waniliowym, z mascarpone i budyniem (mąką ziemniaczaną).
Na koniec dodajemy jajko i miksujemy na gładką puszystą masę.
Łyżką wykładamy do papilotek na herbatniki, do samej góry, po brzegi.
1Pieczemy około 15-20 minut. Lekko zacznie nam się góra rumienić, a masa będzie ścięta..
Wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
Wierzch smarujemy masą krówkową, posypujemy orzeszkami i kolorowymi posypkami.
Schładzamy i zajadamy!
jakie wspaniałe słodkości, dobrze, że od patrzenia się nie tyje 🙂
Kinia, mase krówkową rozgrzewasz jakoś, czy taką z puszki smarujesz?
Można podgrzać, można bez. Jak ma temperaturę pokojową to będzie miękka.
Jak miałaś w chłodnym miejscu to wstaw na parę minut do ciepłej wody. I już.
🙂